Home ReceptenKoek Gember-kaneelkoekjes

Gember-kaneelkoekjes

door Jessi

Bijna was ik naar de supermarkt gelopen om koekjes te kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker en lekkerder. Ik had zin in lekkere kruidige koekjes, dus werden het vegan koekjes met gember. Het is buiten nog frisjes, dus wat kaneel en een snuf kruidnagel maken de koekjes wat warmer van smaak. Laat in de warmere maanden de kruidnagel gerust weg. De suiker aan de buitenkant van de koekjes geeft een fijne crunch, bak de koekjes een paar minuten langer om extra knapperige koekjes te bakken. Zelf vind ik 12 minuten bakken perfect, zo heb je een wat chewy binnenkant en dus een knapperig suikerlaagje aan de buitenkant. De ideale combinatie. Er valt nog meer te bakken met gember en kaneel.

Gember-kaneelkoekjes
voor 20 koekjes

  • 50 gram plantaardige margarine
  • 100 gram suiker (+ wat extra om de koekjes in te rollen)
  • 3 el keukenstroop
  • 1 tl vanille extract
  • 250 gr patentbloem
  • 1 tl baksoda
  • snuf zout
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl kaneelpoeder
  • snufje kruidnagelpoeder (optioneel)
  • 3 el plantaardige melk
  1. Verwarm je oven voor op 180 graden en leg een velletje bakpapier op je bakplaat.
  2. Zorg dat je margarine zacht is, door hem op tijd uit de koelkast te halen of een paar seconden in de magnetron te doen.
    Roer de margarine en suiker met een pollepel zacht en fluffy.
  3. Voeg de stroop en vanille toe en roer weer goed.
  4. Zeef de droge ingrediënten en voeg ze toe aan het margarinemengsel, samen met 2 eetlepels plantaardige melk. Roer even en kijk of zich een deeg vormt. Zo niet, voeg dan de laatste eetlepel ‘melk’ nog toe en roer tot een samenhangend deeg ontstaat.
  5. Rol met je handen 20 balletjes van het deeg.
  6. Rol alle balletjes door de suiker en leg ze op de bakplaat met voldoende tussenruimte.
  7. Plet de gesuikerde bolletjes licht met een vork.
  8. Bak de koekjes 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, hoe langer je ze bakt, hoe knapperiger (of minder chewy) ze van binnen worden.
  9. Laat de koekjes afkoelen op een rooster en bewaar ze in een luchtdichte trommel of pot, ze blijven een paar dagen lekker.

Wellicht ook interessant...

2 reacties

Hennie 5 maart 2022 - 15:32

Ik heb inmiddels geproefd en ze zijn erg lekker.
Ze blijven een paar dagen lekker, maar je moet wel een heel grote voorraad hebben om ze dan al lang niet op te hebben.

Reageer
Corrie 5 maart 2022 - 15:37

Heerlijk! Dank je wel Jessi!

Reageer

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.