Home Momentopname Momentopname № I

Momentopname № I

door Jessi
momentopname1_uit

Momentopname? Weer eens iets anders dan een recept op Bakken Zonder Beesten, een mens kan immers niet de hele dag bakken. Op Instagram vroeg ik in een poll (nu eens een echt leuke nieuwe functie) of iemand zat te wachten op wat persoonlijkere verhalen alhier, tussen de recepten door. Er waren mensen enthousiast, dus daar gaan we…

Boeken

Vanwege mijn studie heb ik chronisch tijdgebrek en lees ik niet altijd zoveel als ik zou willen, maar qua leesgoals is 2018 goed begonnen. Inmiddels ben ik alweer aan boek vijf begonnen. Ik begon het jaar met Ik moet nog even kijken of ik kan, een feest van herkenbaarheid voor elke introvert. Het is een informatief boek over introversie, maar ik heb ook een aantal keer hardop gelachen omdat het erg geestig geschreven is en, zoals gezegd, vreselijk herkenbaar.

Je wordt gebeld. In plaats van dat die ander even niet zo gek doet en gewoon een appje of mailtje naar je stuurt. Waar jij dan eerst rustig een uur of drie over kunt nadenken voor je een reactie geeft. Via tekst, uiteraard. Met je gebel.

Verder las ik, zoals eigenlijk altijd, alleen Engelstalige boeken. Vertalingen zijn niet echt mijn ding, bovendien ben ik gewoon een liefhebber van de Engelse taal. Het waren alledrie echte aanraders wat mij betreft, dus gaat dat lezen allemaal. Dit waren ze:

[bol_product_links block_id=”bol_5a74c73c2c482_selected-products” products=”9200000076024104,9200000060254985,9200000062017414,9200000040100410″ name=”momentopname 1 take 2″ sub_id=”” link_color=”EF008A” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”EF008A” deliverytime_color=”549994″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”690″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″] Mijn boeken houd ik ook bij op Goodreads, voor de liefhebbers.

Uit

Wij ontdekken graag nieuwe plekjes waar je terecht kunt voor een plantaardige lunch of vegan taartje. Bij Stael in Utrecht at ik een prima boterham met avocado en tomaat, voor nog geen vijf euro. Voor sojamelk in je koffie betaal je hier ook niets extra, zo hoort het! Bijkomend voordeel: je vindt Stael in de geweldig leuke Twijnstraat, met allemaal leuke winkeltjes en een grote Ekoplaza. We bezochten ook Den Bosch en ontdekten daar Toasted & Roasted, waar ze een heerlijke vegan tosti (foto rechts) hebben en hun eigen koffie branden. Mijn tosti kostte slechts € 4,50 en was belegd met baby spinazie, pruimtomaat, rode ui, kappertjes, preischeuten en olijventapenade. Ook nog erg fijn: de taart bij Logica (foto links) in Leiden en de lunch bij Sencha in Alkmaar (foto midden).

momentopname1_uit

Ben je onderweg, dan is het soms even zoeken naar een boterham met hummus of een vegan taartje met goede koffie. Op Bakken Zonder Beesten Onderweg verzamel ik de leukste lunchplekken en koffiezaakjes.

Thuis

Januari was toch wel de maand van de Ben & Jerry’s non-dairy, voor vegan Nederland. En ik ben spuit 11, want ik heb het nog niet geproefd. Mijn mening volgt, maar meer vegan ijs is sowieso een goed ding. Wel proefde ik jackfruit van Upton’s, dat viel me helaas een beetje tegen. Dan vind ik het pulled jackfruit recept van Squatcilla echt een grotere aanrader. Verder niets noemenswaardigs getest, wel verscheen mijn recept voor Chocolade-mandarijnenbrood op Vegatopia. Met dank aan mijn geweldige nieuwe Kitchenaid heb ik dit jaar tot nu toe al ons dagelijks brood zelf gebakken! Speaking of lifegoals… Ik hoop dat ik het vol kan houden, het is zoveel lekkerder dan supermarktbrood.

Vrolijke noot

Gelukkig is het weer wat langer licht, dat vind ik altijd zo’n fijn moment. Ook de krokussen en sneeuwklokjes bloeien alweer!

Dit is mijn eigen eerlijke mening en ervaring, ik kreeg geen producten om te testen. De links naar Bol.com zijn affiliate links, mocht je klikken en iets kopen dan krijg ik een klein percentage. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Wellicht ook interessant...

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.