Home bzb onderweg BZB Onderweg #1 2016

BZB Onderweg #1 2016

door Jessi
BZB Onderweg #1 2016

Thuis bakken is geweldig, maar ook onderweg is er genoeg lekkers te ontdekken. Zo gingen wij in december naar de vegan kerstmarkt van Viva Las Vega’s in Rotterdam. Ontzettend leuk om rond te lopen op een kerstmarkt vol kraampjes en foodtrucks met mooie plantaardige producten. Wij waren erg gecharmeerd van de broodjes vöner van de Seitan Chefs, de taartjes van Flock en natuurlijk het ijs van Professor Grunschnabel. Volg Viva Las Vega’s op Facebook om op de hoogte te blijven van toekomstige vegan foodmarkten, ze zijn echt de moeite waard.

BZB Onderweg #1 2016

Tussen kerst en oud en nieuw waren wij in Düsseldorf, waar het best even zoeken was naar vegan hotspots. Dat kwam vooral doordat veel kleinere zaakjes gesloten waren vanwege de Weinachtsferien. Gelukkig was er toch nog genoeg te proeven, zoals lekkere taartjes bij Schürer op de markt op de Carlsplatz. Het is fijn dat in Duitsland meestal heel goed aangegeven staat of iets vegan is, zo ook bij de bakkers op de markt. Ook bij Dean & David staat een vegan sandwich op de kaart, hebben ze sojamelk in de cappuccino en heerlijke vegan curry’s. Een gezond, goed vullend baksel is te vinden bij de bakkersketen Kamps. Ik probeerde daar het ‘Fanblock’, een soort luxe mueslibroodje. Ze hebben nog meer vegan baksels, allemaal netjes aangegeven op de website en in de winkel. Jaloersmakend is trouwens het aanbod vega(n) kookboeken bij Mayersche, echt twee kasten vol prachtige boeken. Natuurlijk wel allemaal in het Duits (vertaald).

BZB Onderweg #1 2016

Terug in eigen land lunchten wij nog met lekkere broodjes hummus bij Hills & Mills in Delft en bij Vascobelo in boekhandel Scheltema in Amsterdam. Al deze plaatsen zijn natuurlijk weer toegevoegd aan de kaart BZB Onderweg. Handig voor als je onderweg bent!

 

Wellicht ook interessant...

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.