Home Recepten Cashew-cheesecake met sinaasappel en gember

Cashew-cheesecake met sinaasappel en gember

door Jessi
Cashew-cheesecake

Cheesecake is voor veel mensen de ultieme verwentaart. Dat je ook een vegan cheesecake kunt maken van cashewnoten lijkt misschien onwaarschijnlijk, maar het is echt ontzettend lekker! Net zo romig en zacht als je misschien gewend bent van een cheesecake gemaakt van roomkaas. Door gember en marmelade toe te voegen aan dit romige taartje krijg je een mooie balans tussen romig en fris. Het is echt de moeite waard om eens te proberen, ik was ook blij verrast. Ik kan me voorstellen dat je na het maken van deze heerlijke taart aan het experimenteren slaat met cashewnoten. Deze cashewfudge maakte ik voor Vegatopia, ook zeer de moeite waard.

Cashew-cheesecake

Cashew-cheesecake met sinaasappel en gember
voor een taartje met een doorsnede van 15 cm

  • 150 gr rauwe ongezouten cashewnoten
  • 2 el citroensap
  • 5 el kokosroom (dat vind je bovenin een blik kokosmelk (zonder toevoegingen), vooral niet schudden) 
  • 1 el kokosmelk
  • 1 el agavesiroop
  • 1 el marmelade (plus wat extra)
  • 2 el kokosolie
  • 50 gr dadels
  • 75 gr droge koekjes, bijvoorbeeld biscuit of country cookies
  • 1 tl gemberpoeder

Week de cashewnoten een nacht in koud water, of giet er kokend water over en laat ze een uurtje weken.
Ontpit de dadels en laat ze kort weken in wat water.
Vet een bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. (Dit recept is voor een klein taartje van 15 cm, het is een aardig machtig taartje.)
Verkruimel de koekjes en maal ze met het gemberpoeder fijn in de keukenmachine. Giet de dadels af en laat deze even meedraaien, tot je een redelijk samenhangend ‘deeg’ hebt.
Druk dit ‘deeg’ in de bakvorm, dit wordt de bodem van de taart.
Giet de cashewnoten af en pureer ze mooi glad, samen met citroensap, kokoscrème, kokosmelk, marmelade en agavesiroop. Gebruik hiervoor een goede blender of keukenmachine.
Smelt de kokosolie en roer dit door de cashewpuree. 
Verdeel de cashewpuree netjes over de bodem in het bakblik en versier met wat extra marmelade.
Zet de taart een paar uur in de vriezer en bewaar hem daarna in de koelkast. 

Wellicht ook interessant...

10 reacties

Corrie van de Haar 12 januari 2016 - 21:20

Dat ziet er heerlijk uit! Krijg er alleen van de foto al zin in! Goed gedaan Jessi!

Reageer
Susanne 14 januari 2016 - 11:37

Owww altijd een succes deze taarten! Deze variant heb ik nog niet geprobeerd, ziet er heel goed uit;)

Reageer
Jessi 16 januari 2016 - 19:39

Dank je! 🙂 Het blijft wonderlijk om een cheesecake te maken van cashewnoten…

Reageer
Maria ten Haaf-Ong 15 januari 2016 - 11:03

Mmmmmm…ik ga ze ook maken, alleen een paar ingrediënten kopen. Thanks!

Reageer
Jessi 16 januari 2016 - 19:38

Wat leuk Maria, laat je weten hoe het ging? 🙂

Reageer
petra b 2 februari 2018 - 12:38

ik heb ze net gemaakt ben benieuwd zit nu in de vriezer nog even wachten, nog even wachten , de taartje komt er aan hahahahahaha bedankt voor de recept

Reageer
Jessi 2 februari 2018 - 18:59

Wat leuk Petra! En, smaakt het?

Reageer
petra b 2 februari 2018 - 19:55

nog niet ik ga samen met mij vriend morgen oppeuzelen dan is hij vrij en kunnnen we samen gnieten is nu nog een verassing voor hem gr petra b

Reageer
Larissa 26 december 2019 - 12:52

Vandaag, op tweede Kerstdag, is dit mijn toetje. Ik heb de ingrediënten verdubbeld en hij zit nu net 10 minuten in de vriezer. Was heel leuk om te maken! De kokosroom heb ik mooi bij de Ekoplaza kunnen kopen. Bedankt voor dit inspirerende recept en nog een hele fijne dag gewenst. Vanavond moment suprême.

Reageer
Jessi 26 december 2019 - 12:57

Wat leuk om te lezen Larissa! Een hele fijne kerstdag vandaag, met hopelijk een smakelijk toetje.

Reageer

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.