Alle kaneelliefhebbers verzamelen! Deze vegan kaneelcakejes hebben kaneel in het beslag én in de topping, zijn razendsnel gemaakt en je hebt de ingrediënten waarschijnlijk al in huis. Ben je niet in the mood voor kaneel, maar wel voor cakejes? Kijk dan eens hier. Wel in de mood voor kaneel, maar niet voor deze cakejes? We hebben recepten genoeg met kaneel, ze staan hier.
Kaneelcakejes recept voor 8 stuks
60 ml plantaardige melk
60 ml plantaardige olie (ik gebruikte zonnebloemolie)
80 ml agavesiroop
1 tl vanille extract
160 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 tl kaneelpoeder
snuf zout
3 el basterdsuiker
1/2 el kaneelpoeder
extra nodig: muffinvormpjes en muffinbakblik
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Roer de olie, plantaardige melk, agavesiroop en vanille in een kommetje goed door elkaar.
Roer in een iets grotere kom bloem, bakpoeder, zout en 1 theelepel kaneel door elkaar.
Meng de natte door de droge ingrediënten tot tot een mooi glad beslag.
Verdeel het beslag over 8 muffinvormpjes.
Meng de basterdsuiker met de halve eetlepel kaneelpoeder en verdeel dit over het beslag in de vormpjes.
Roer de kaneelsuiker kort door het beslag door even te zigzaggen met een theelepeltje.
Bak de muffins 25 minuten in de voorverwarmde oven.