Home Recepten Vegan erwtensoep/snert

Vegan erwtensoep/snert

door Jessi

Zoals het vaak gaat met echt Hollandse gerechten, heeft iedereen zo zijn eigen versie van erwtensoep. Op mijn Instagrampagina werd ik om mijn recept gevraagd, uiteraard deel ik het hier graag met jullie. Het is een heel eenvoudig recept, met zo min mogelijk snijwerk en zo zonder vlees is het ook behoorlijk gezond. Om die reden laat ik ook altijd de aardappels weg, bovendien vind ik het zo zwaar worden met aardappels. Zo is het een heerlijk vullend vegan maaltijdsoepje voor de donkere dagen. En uiteraard mag je van mij ook je eigen soepgroente snijden, maar gemak dient de mens. Eet smakelijk!

Vegan erwtensoep/snert

  • 500 gram spliterwten
  • 2 liter groentebouillon (van een blokje of poeder is prima)
  • 2 laurierlaadjes
  • 3 korrels¬†piment¬†(optioneel)
  • 350 gram (boeren)soepgroente, voorgesneden
  • 1/2e knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
  • pakje vegan spekjes of rooktofu
  • zout, peper
  • scheutje sojasaus (optioneel)
  1. Was de spliterwten.
  2. Breng de spliterwten aan de kook met de groentebouillon, voeg hierbij de laurierblaadjes en eventueel de pimentkorrels.
  3. Laat de erwten een uurtje zachtjes koken, tot ze uit elkaar beginnen te vallen.
  4. Voeg nu de soepgroente en knolselderij toe en kook nog een half uurtje zachtjes door.
  5. Roer de rooktofu of gebakken plantaardige spekjes door de soep.
  6. Breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel wat sojasaus. (Wat Maggi is ook heel traditioneel bij ons thuis…)
  7. Verwijder de laurierblaadjes en piment en serveer de erwtensoep met wat roggebrood.
  8. Restje? De soep laat zich heel goed invriezen! Een dubbele ‘ batch’ maken is daarom geen gek idee.

Wellicht ook interessant...

1 reactie

Corrie van de Haar 19 oktober 2020 - 17:13

Ik heb hem uitgeprint en we gaan hem maken. Ziet er heerlijk en gezond uit!

Reageer

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.