Home Wandelingen15-20 km NS-Wandeling Belmonte

NS-Wandeling Belmonte

door Jessi

Het is volop herfst, daarom lopen we de NS-Wandeling Belmonte vanaf station Ede-Wageningen naar busstation Wageningen. Online zijn de reacties over deze wandeling namelijk met name in de herfstperiode erg enthousiast. De route is te vinden op de website van de NS.

Vanaf station Ede-Wageningen lopen we al snel het bos De Sijsselt in. Mooie oude bomen en volop paddenstoelen, prachtig. Het doet ons denken aan ons ‘eigen’ bos op de Utrechtse Heuvelrug. Dat het een gebied is met veel historie zullen we deze wandeling nog een aantal keer merken, te beginnen bij de Celtic Fields waar de mens al sinds de Ijzertijd actief is.

Als we verder lopen komen we al snel een sprengenbeekje tegen, we houden onze ogen open voor de ijsvogel… maar helaas. Deze keer niet. Wel veel andere vogelactiviteit en donkerbruine eekhoorntjes.

Het bos breekt hier en daar open, met mooie doorkijkjes over de weilanden. Hier en daar is er al wat kleur te zien, maar de echte herfstpracht moet eigenlijk nog beginnen.

Omdat alle horeca onderweg gesloten is in verband met de coronamaatregelen nuttigen we onze meegebrachte boterhammen op een bankje met prachtig uitzicht over de velden. Nu gaat de tocht richting de Wageningse Berg, met mooie uitzichten over de Rijn. Zeker als de bomen nog wat meer blad hebben verloren is het uitzicht, denk ik, erg mooi. Nu hadden wij een beetje de neiging om onderlangs te lopen over het fietspad om meer te kunnen zien van de uiterwaarden.

Het arboretum Belmonte komt in zicht, dat ook in de herfst echt de moeite waard is. De route loopt langs de rand, maar het is aan te raden om een extra rondje door de tuin te maken.

Over de dijk en langs een leuk smal slingerpaadje lopen we het centrum van Wageningen in. Een leuk centrum om even wat te drinken na afloop van de wandeling, maar helaas is nu zoals gezegd alle horeca gesloten. Op naar het busstation dus, de bus brengt ons naar station Rhenen waar we de sprinter naar huis nemen.

Conclusie: ja, het is een mooie wandeling en zeker de moeite waard. Toch mag een wandeling van mij wel wat afwisselender zijn. Ben je op zoek naar een prachtige boswandeling, dan zit je met deze route zeker goed.

De route van deze NS-Wandeling is te vinden op de website van de NS.
Wij hadden bijna 17 km op de gps na deze wandeling, maar we waren 1 keer een klein stukje omgelopen. Hij is 16 km volgens de route.
Onze beoordeling: 7/10.

Waardering: 7 uit 10.

Wellicht ook interessant...

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.