Home Wandelingen10-15 km Trage Tocht Sandenburg

Trage Tocht Sandenburg

door Jessi

Een niet te lange wandeling en liefst een beetje dicht bij huis, dat waren de criteria vandaag. Op 5 minuten met de bus kunnen we instappen op de Trage Tocht Sandenburg, een wandeling van 12 kilometer. Perfect. Ook de weergoden zijn ons goed gezind, want met 16 graden en een zonnetje gaan we op pad. Vanaf de bushalte lopen we naar punt twee van de wandelroute, goed te doen.

We hebben hier nog niet eerder gewandeld, meestal zijn de Kaapse Bossen toch favoriet, wel herkennen we de omgeving van eerdere fietstochtjes. We trekken de natuur in via een zandpad, dat gelukkig niet al te modderig is vandaag. Prachtige boerderijen en weides vol bloeiende paardenbloemen, maar vooral rust en stilte vallen op. Het is hier weids en heerlijk rustig.

Al snel komt Kasteel Sandenburg in zicht, een sprookjesachtig wit kasteeltje midden in de bossen. We lopen als het ware om het kasteel heen, met steeds weer een ander zicht op de tuinen en het gebouw zelf. Dan loopt de route om het grasveld voor het kasteel heen, waar twee ooievaars net het nest verlaten en een roofvogel op zoek is naar een lekker hapje.

We passeren twee gezellig snurkende varkens en duiken een smal pad in tussen de weilanden, de grote hoeveelheid insecten valt direct op en we zijn blij dat het nog geen hoog zomer is. We genieten van het wisselende landschap, de grote haas in het veld en de eveneens grote rups van de wilgenhoutvlinder. Het pad is droog en het weer is perfect, toch gaat het ons na een paar kilometer door de weilanden wat vervelen. Even doorbijten dus.

De tocht gaat verder richting het Doornse Gat, langs een paar fraaie boerderijen waar de bewoners ons vriendelijk groeten. We nemen nog even een kijkje bij het Doornse Gat, waar ik als kind regelmatig heb gespeeld. Dan vinden we het welletjes en lopen naar de bushalte, stappen over in Doorn en dan naar huis: tijd voor koffie. Fraaie wandeling, met wel wat eentonige kilometers in het midden. Toch zeker de moeite waard, mits het niet teveel heeft geregend (modder) en het niet te warm is (insecten, brandende zon).

De Trage Tocht Sandenburg is te downloaden (tegen betaling) bij Wandelzoekpagina.

De tocht is 12 kilometer lang, wij reisden met de bus naar halte Plein 1923 in Doorn en startten hem aan het einde van punt 1.

Wij hebben genoten, ik geef de wandeling een 7,5/10.

Waardering: 7.5 uit 10.

Wellicht ook interessant...

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.