Home Wandelingen15-20 km NS-wandeling Krickenbecker Seen

NS-wandeling Krickenbecker Seen

door Jessi

Laat ik maar meteen even een spoiler doen: wij vonden deze NS wandeling een tegenvaller. Zeker als je er, zoals wij, 2 uur en 18 minuten voor met het openbaar vervoer moet reizen. Maar de afstand was fijn, het weer zat mee en zelfs de trein deed er alles aan om er een mooie dag van te maken.

Vanaf het treurige stationnetje van Kaldenkirchen lopen we eerst over een industrieterrein waar we vooral heel veel vrachtwagens en hun bestuurders zagen, die moeten ook ergens slapen natuurlijk. Na een viaductje gaat de wandeling over een boomkwekerij, waar we best veel bijzondere bomen zagen. Leuke plek, gelukkig werd de sproeier net voor ons verzet… anders waren we met een nat pak aan de wandeling begonnen.

De route gaat vervolgens door het typisch Duitse dorpje Leuth, maar daar was verder weinig te beleven. Bezienswaardigheid Leuther Muhle was ooit een olie- en korenmolen, maar nu een soort dorpshuis waar wandelaars niet terecht kunnen. Dan maar door naar het riviertje de Nette, waar naast de roerdomp ook de bever te zien moet zijn. Helaas, ze laten zich niet zien. Hoewel… achteraf gezien was die ene kromme reiger in de verte misschien wel een roerdomp. Dat de bevers in de buurt zijn is duidelijk, ze laten duidelijk hun knaagsporen na bij de rivier. Vanuit de vogelkijkhut hebben we mooi zicht over het water, met bijbehorende vogels.

De Krickenbecker See, naamgever van de wandeling komt in zicht. We zijn het eens, het lijkt op de Maarsseveense Plassen. Best mooi, maar echt bijzonder is het volgens ons niet. Bovendien is er veel groen, waardoor het water niet steeds te zien is. We lopen vervolgens richting Schloss Krickenbeck, dat helaas ook niet te zien is door de dichte begroeiing.

Er volgt een wat eentonig stuk over asfalt door het bos, richting de Groote Heide bij Venlo. We zijn wat verbaasd over de route, die niet door het natuurgebied gaat, maar er langs. Dat moet toch anders kunnen, denken wij. Doorlopen naar Venlo dan maar, we hebben immers nog een aardig ritje naar huis tegoed. Door een vrij nieuwe wijk met bermen vol bloemen lopen we richting het centrum van Venlo. We trakteren onszelf op een stuk vlaai, dat hebben we wel verdiend. Het is wel duidelijk, wij zijn niet erg enthousiast. Bijna alle hoogtepunten op de route zijn niet te zien of de route loopt er net langsop. In Limburg zijn veel mooiere wandelingen te maken, dat gaan we binnenkort maar eens doen.

De wandeling is 16,5 kilometer lang (in te korten naar 14 km) en is hier te downloaden op de website van NS.
Wij waren niet super enthousiast en beoordelen de wandeling met 6/10.

Waardering: 6 uit 10.

Wellicht ook interessant...

1 reactie

Corrie van de Haar 14 juli 2022 - 20:11

De wandeling was misschien niet wat jullie dachten, maar de foto’s zijn leuk hoor Jessi.

Reageer

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.