Home Wandelingen15-20 km Trage Tocht ’t Harde-Elburg

Trage Tocht ’t Harde-Elburg

door Jessi

Laat ik het maar direct verklappen: deze tocht is een echte aanrader. Echt geweldig afwisselend, alle landschappen komen voorbij. Ook de A. Vogeltuinen zijn geweldig om even te stoppen, als het echinaceaveld bloeit al helemaal. Wij hadden geweldig veel geluk, met prachtig weer en zowel bloeiende heide als echinacea.

We hadden van tevoren nog wel getwijfeld, zouden we geen heidewandeling kiezen? Het is immers volgens het journaal de perfecte timing. Maar nee, als het journaal die tip geeft, dan is het ons te druk op de Posbank. Daarom waren we extra bij verrast dat we al vlot na de start van de wandeling dit prachtige heideveld tegenkwamen.

De tuinen van A. Vogel wilde ik graag eens zien, deze Trage Tocht komt er langs. Bovendien staat de zonnehoed in bloei, wat wil je nog meer. Echt wel de moeite waard om eens te stoppen als je in de buurt bent. Normaal gesproken is hier ook horeca, die was nu gesloten vanwege verbouwing.

Na de tuinen wijken we af van de route, die in totaal 17 kilometer lang is. Wij willen op ons gemak Elburg bewonderen, dus maken we er een enkele reis ’t Harde-Elburg van en korten hier de route in. Gelukkig gaat het heel gemakkelijk en zijn we al snel weer op de route richting Elburg.

Elburg laat zich van zijn beste kant zien en wij bewonderen de historische panden en de prachtige tuinen. Bovendien hebben ze er heerlijke lokale biertjes, wat wil een mens nog meer. De bus brengt ons naar station Nunspeet en daar nemen we de trein terug naar huis. Wat een fijne tocht!

De Trage Tocht ’t Harde-Elburg is te vinden bij Wandelzoekpagina (tegen betaling).
De tocht is 17km lang, wij kortten hem in door na de A. Vogeltuinen een doorsteekje te nemen en verder te lopen naar Elburg. Hier namen we de bus naar station Nunspeet.
Beoordeling: 9/10. Aanrader! Zeker in augustus.

Waardering: 9 uit 10.

Wellicht ook interessant...

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.