Home Wandelingen10-15 km Stroomwaarts – Appeldijken

Stroomwaarts – Appeldijken

door Jessi

De bloesemperiode is begonnen, de hoogste tijd om richting de Betuwe te gaan voor een mooie wandeling. Hoewel nog niet alle bloesem bloeit, is het waarschijnlijk dat het de komende tijd veel te druk wordt op de route. Het is immers nog altijd ‘coronatijd’. Daarom: hup naar Geldermalsen, voor een rondje van 14 km over de beroemde Appeldijk. Eerder liepen we van de website Stroomwaarts al een mooie tocht tussen de stations Driebergen-Zeist en Bunnik.

De route start op Geldermalsen en we zijn even in de war, er wordt in de routebeschrijving namelijk gesproken over ‘volg de Lingedijk’. Die zien wij echter nergens en Google Maps laat zien dat deze dijk ook niet echt in de buurt ligt. Maargoed, de kaart en de gpx file zijn duidelijk: we lopen goed. Prachtig is het al snel, langs de Linge richting Deil. Overal lente om ons heen, met gigantisch veel lammetjes en bloesem(knoppen). De dorpjes Deil en, verderop, Enspeijk zijn prachtig, we wanen ons in een openluchtmuseum.

Halverwege de route steken we de Linge over en lopen Marienwaerdt in, de landgoedwinkel slaan we na wat wikken en wegen toch maar over. We hebben immers zelf brood en koffie mee. Op een bankje met uitzicht op wat lakenvelders is het heerlijk picknicken. Hier is wat minder bloesem, maar we gaan richting Appeldijk.

Gelukkig is het vrij rustig op de Appeldijk, maar we zijn toch erg blij dat we kozen voor een maandagochtend net voor de bloesem. De appelbomen staan in de knop en een enkeling bloeit al wat, maar de koolzaadbloemenzee steelt de show. Zoals een voorbijganger ons toelacht: ‘Nederland is mooi, zeker al kuierend’. Wij zijn het er mee eens en lopen door richting Tricht en het het station van Geldermalsen. We trekken een sprintje om de trein te halen en genieten na van de wandeling in de trein. Wij hebben weer genoten, wederom een aanrader!

De wandeling is 14 km lang en is te downloaden op de website van Stroomwaarts.
Let op: het begin lijkt niet helemaal te kloppen, volg dan het gpx bestand.

Wij geven deze wandeling een beoordeling van 8,5/10 (in de lente).

Waardering: 7.5 uit 10.

Wellicht ook interessant...

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.