Home Wandelingen10-15 km Van bosrand tot Rijnoever – StroomWaarts

Van bosrand tot Rijnoever – StroomWaarts

door Jessi

Op de website StroomWaarts zijn mooie wandelingen verzameld die allen langs het water voeren. Wij kozen dicht bij huis voor deze wandeling van Driebergen-Zeist naar Bunnik. Een afwisselende wandeling van station naar station, die op veel plaatsen een Klompenpad overlapt en het best gelopen kan worden als het niet al te nat weer is. Dat laatste hebben wij proefondervindelijk vastgesteld.

Het eerste deel van de wandeling gaat langs de landgoederen De Breul en Heidestein, een prachtig stuk. Wij slaan deze start echter over, omdat we hier al heel vaak gewandeld hebben. Al snel duiken we de weilanden in, waar we vrijwel direct de modder tegenkomen. Een mooie start, op dit moment wordt er wel veel met groot materieel gewerkt tijdens de eerste kilometers. Dat mag de pret niet drukken en we blubberen lekker verder door de weilanden, met een winterzonnetje in de rug.

We komen onderweg mooie oude boerderijen tegen en een aantal statige landgoederen, een fijne afwisseling met het bos en de weilanden. Plots is daar de golfclub van Bunnik, die we goed kennen vanuit de trein. Leuk om nu eens aan deze kant van het spoor te lopen. Al vlot nadert het jaagpad naast de Kromme Rijn, waarvan we eerder ook al andere stukken gelopen hebben. In het weekend en met mooi weer kan het hier erg druk zijn, nu valt het gelukkig mee. Omdat het laatste stuk bekend is, en omdat door de modderige start de benen moe beginnen te worden, nemen we een weg eerder naar links en lopen door Bunnik terug naar het station. Net voordat we Bunnik inlopen zien we nog een prachtige ijsvogel, toch een beetje de kers op de taart. Fijne wandeling!

De wandeling is hier te vinden, bij StroomWaarts.

Wij hadden ruim 11 km op de gps na de wandeling, maar de route is 15 kilometer lang. Aan het begin en het einde is hij makkelijk in te korten.

Onze beoordeling: 7/10

Waardering: 7 uit 10.

Wellicht ook interessant...

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.