Home WandelingenGelderland Groene Wissel Arnhem Zuid

Groene Wissel Arnhem Zuid

door Jessi

Wij moesten in de buurt van station Arnhem Zuid zijn en hadden wat tijd over voor een wandeling. Na wat zoeken kwamen we bij de Groene Wissel Arnhem Zuid uit. Een wandeling van 8 kilometer door de uiterwaarden bij Arnhem, die dus start bij station Arnhem Zuid. Al direct bij de start wisten we het: deze route hebben we al eerder gelopen. Niet erg, het is een fijne route. De vorige keer was het hoog zomer, toen was het eerste paadje langs het talud onvindbaar. Deze keer niet, al is het niet echt een spannende openingskilometer.

Al snel kom je echter bij een mooi stadsparkje aan de rand van Arnhem, waarna je via Natuurwandelroute Elderveld en een gezellig stukje met wat moestuintjes en een boomgaardje naar de uiterwaarden loopt. Daarna steek je de dijk over en ben je al in Uiterwaardpark Meinerswijk, een prachtig stuk natuur vlak bij de drukke stad. Wij kwamen er volop nieuwsgierige konikpaarden en verderop ook relaxte gallowayrunderen tegen. En grote zwermen ganzen, een ijsvogel en nog veel meer vogels. Die vogelhut staat er niet voor niets.

Ook leuk: er staan verschillende informatieborden over de geschiedenis van het gebied, bijvoorbeeld over de Romeinse Limes, bunkers en een steenfabriek. Je slingert enkele kilometers tussen het water door, daarna gaat het richting de Nelson Mandelabrug en vervolgens naar station Arnhem Centraal. Het begin en einde van de wandeling zijn wellicht iets minder spannend, maar het stuk in het midden maakt dat ruimschoots goed. Zijn we weer eens in de buurt, dan lopen we hem vast een derde keer.

De route is hier te vinden: bij Wandelzoekpagina (betaald vanaf 2021).

De route is 8 kilometer lang, hij gaat van Arnhem Zuid naar Arnhem Centraal.

Onze beoordeling: 7,5/10.

Waardering: 7.5 uit 10.

Wellicht ook interessant...

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.