Home Wandelingen15-20 km NS-Wandeling Wezepsche Heide

NS-Wandeling Wezepsche Heide

door Jessi

We hadden zin in een afwisselende wandeling, met tussendoor een leuk stadje om even wat cultuur te kunnen snuiven. Het werd de NS-Wandeling Wezepsche Heide, een fraaie wandeling van 16 km (ook in te korten naar 14 of 7,5 km maar dat is eigenlijk zonde). Onderweg kom je langs het prachtige hanzestadje Hattem en als je nog puf hebt is eindpunt Zwolle ook de moeite waard om nog even te blijven hangen.

Vanaf station Wezep loop je al snel de natuur in, de Wezepsche Heide op. Hoewel deze tijdens onze wandeling niet meer paars was en de grote grazers zich verscholen hielden, was het een prachtig weids gebied om doorheen te lopen. Al vrij snel liepen wij het heidegebied weer uit, richting Landgoed Molecaten, een fraai landgoed met een prachtig bos eromheen. De route geeft je de keuze om door het bos te gaan of er omheen, wij waren blij verrast door het mooie bos met zijn steile klimmetje.

Vervolgens gaat de wandeling richting het charmante Hattem, heerlijk plekje om even te lunchen of, in ons geval, het Anton Pieck museum te bezoeken. Er zijn nog meer fraaie musea en vele leuke winkeltjes om even langs te struinen. Bij Everyday Bread kocht ik heel braaf alleen een koffie to go, maar ik zag wel dat ze hele fijne vegan opties (brood, ontbijt, taart..) hebben.

Na Hattem gaan we richting de IJssel, het is een fraai gezicht om eerst richting de opvallend rode spoorbrug te lopen en vervolgens er overheen. Het is prachtig weer, maar achter ons beginnen zich donkere wolken te ontwikkelen. Maar even de pas erin, we zijn immers pas op de helft van de wandeling.

We zetten koers richting Zwolle, we kiezen voor de volledige wandeling en niet voor de kortere route direct richting station. We hebben erg genoten van het laatste stukje met uitzicht op de Ijssel en de fraaie Katerveersluizen. De twee kilometer ‘omlopen’ meer dan waard, vonden wij.

Na nog een stukje door het park/bos Spoolderbos komt Zwolle in zicht, een stukje langs het spoor en je bent in het centrum. Wij namen voldaan de trein naar huis, maar Zwolle is zeker de moeite waard als je nog wat tijd over hebt.

De route van deze wandeling vind je hier, bij NS.

Wij hadden bijna 17 km op de gps na de wandeling, omdat we in Hattem een extra rondje hebben gelopen. De route zelf is 16 km, in te korten tot 14 of 7,5 km.

Onze beoordeling: 8/10.

Waardering: 8 uit 10.

Wellicht ook interessant...

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.