Home WandelingenGelderland Groene Wissel Doesburg

Groene Wissel Doesburg

door Jessi

Vanaf station Arnhem brengt de bus je binnen een half uur naar het prachtige hanzestadje Doesburg. Wij liepen hier de Groene Wissel Doesburg, een wandeling van 6 km door en in de omgeving van het stadje.

Het eerste deel van de wandeling loopt langs de Ijssel, met prachtige vergezichten over het rivierlandschap. Een mooi begin van de wandeling, ook op de boulevard is het heerlijk wandelen en genieten geblazen. Hier hadden we graag nog wat langer gelopen.

Vervolgens gaat de route een behoorlijk stuk over de oude vestingwallen, waar het tijdens regenachtige periodes ongetwijfeld flink modderig zal zijn. Persoonlijk zouden wij dit stuk wat hebben ingekort, het werd wat eentonig op het eind. Maar het is natuurlijk al een vrij korte wandeling, dus afgesneden hebben we niet. Er moeten toch wat kilometers worden gemaakt natuurlijk en onder de bomen is het goed toeven.

Langzaam maar zeker komt de historische kern van Doesburg in zicht. Het ene prachtige monument na het andere, met op veel panden een uitleg over de geschiedenis ervan. Ook het mosterdmuseum mag je eigenlijk niet overslaan, wij deden dat stiekem wel deze keer maar kochten natuurlijk wel een potje mosterd.

De Groene Wissel laat je de mooiste delen van het stadje zien, maar wij wilden zeker weten dat we niets oversloegen en lieten ons bij de VVV nog naar enkele mooie plekjes loodsen. Er is allerhande horeca in het centrum, maar Het Arsenaal werd me speciaal aangeraden vanwege de veganistische lunchopties. De kaart ziet er goed uit, toch lieten wij het deze keer bij een broodje hummus bij de plaatselijke supermarkt. Iets met balans…

Kortom, deze Groene Wissel is kort maar krachtig en een mooie manier om Doesburg te ontdekken. Wij komen zeker nog eens terug, in de omgeving zijn nog heel veel mooie wandelingen en fietsroutes.

De route van deze wandeling vind je hier, Groene Wissels zijn sowieso erg fijn als je zonder auto op stap wil gaan.

Wij hadden ruim 6 km op de gps na de wandeling.

Onze beoordeling: 7/10.

Waardering: 7 uit 10.

Wellicht ook interessant...

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.