Home Wandelingen10-15 km Stationswandeling Utrecht Zuilen – Maarssen

Stationswandeling Utrecht Zuilen – Maarssen

door Jessi

Op een prachtige nazomerdag in september stond de stationswandeling van Utrecht Zuilen naar Maarssen op het programma. Het belooft volgens de beschrijving een afwisselende tocht te worden, met onder andere drie forten langs de route. We kunnen met de rechtstreekse sprinter naar startpunt station Zuilen, slechts op enkele treinminuten van Utrecht CS.

Aan de rand van Zuilen

De wandeling start al direct fijn, met een rondje door de bruisende wijk Zuilen met zijn kenmerkende arbeidershuisjes. Er is van alles te doen in deze wijk, het viel ons op dat de wijk de laatste tijd flink is opgeknapt. Tip: als je de wandeling andersom loopt, van Maarssen naar Zuilen, waai dan aan het einde van je tocht vooral even aan bij Oproer. Heerlijke biertjes en een geweldige vegan keuken. Even terug met de trein van Maarssen naar Zuilen kan natuurlijk ook.

Fort aan de Klop

Vanuit Zuilen loopt de route richting het eerste fort: Fort aan de Klop. Bijzonder hoe snel je hier vanuit de stad zo de natuur in wandelt, het landschap verandert razendsnel. Vlak voor het fort spot ik zowaar een ijsvogel, voor mij een primeur! Mocht je al zin hebben in een versnapering, het ziet er gezellig uit bij het fort en lijkt een prima plek om even te blijven hangen. Wij groeten het hangbuikzwijntje en lopen verder, deze keer namen wij ons eigen brood mee. De tocht voert vervolgens door een stukje Overvecht, wat ons betreft niet het meest spannende stukje van de route. Maar al vlot komen de Maarsseveense Plassen in zicht, waar het tamelijk hard waait en we de herfst in de lucht voelen. Een mooi plekje om te lunchen, ook als je geen lunch mee hebt genomen is hier genoeg horeca aanwezig.

Na een stuk door boerenland komen we bij Maarssen in de buurt, de route brengt je langs de mooiste stukjes van Maarssen. Blijf wel opletten en kijk af en toe even op het kaartje, wij hebben sommige bordjes met pijlen gemist en moesten er best even bij blijven. Maar het is een mooie afsluiter langs de prachtige historische panden, met natuurlijk ook weer voldoende horeca om even bij te komen. Na 13 kilometer kwamen wij aan bij station Maarssen, waar wij weer op de trein naar huis zijn gestapt.

Maarssen Dorp

Een mooie, afwisselende route met voor elk wat wils. Sommige stukjes vonden wij misschien iets minder spannend, maar dat is bijna onvermijdelijk in zo’n stadse omgeving. Een ijsvogel zien was toch wel het hoogtepunt van de wandeling. Het eerste fort valt niet te missen, voor de andere twee moet je even opletten en eigenlijk een stukje omlopen om ze goed te kunnen zien. Het kaartje dat je bij de route vindt helpt zeker om deze hoogtepunten niet te missen en op de route te blijven.

De route van deze wandeling vind je hier, bij routesinutrecht.nl.

Wij hadden 13 km op de gps na de wandeling.

Onze beoordeling: 8/10.

Waardering: 8 uit 10.

Wellicht ook interessant...

2 reacties

Conny 12 januari 2022 - 10:21

Leuke wandeling. Zetten jullie ergens de GPS track erbij? Ik kan hem niet vinden.

Reageer
Jessi 12 januari 2022 - 10:27

Hallo Conny,
Zowel bovenaan als beneden in het gele kader staat een link naar de wandeling.
Veel wandelplezier!

Reageer

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.