Home Wandelingen10-15 km NS-wandeling Meijendel

NS-wandeling Meijendel

door Jessi

Wandelen in de duinen stond al een tijdje op de planning, dus zodra de ergste zomerhitte voorbij was grepen we onze kans met NS-wandeling Meijendel. Deze afwisselende wandeling van 13 kilometer gaat van Den Haag Centraal naar Wassenaar. Eerder liepen we al eens de andere NS-wandeling van Den Haag naar Scheveningen, ook mooi. De zee krijgen we vandaag niet te zien, maar gelukkig wel veel ander moois.

Het verrast ons elke keer weer hoe snel je vanuit de drukke stad in het groen bent, het Haagse Bos doet zijn naam als ‘groene long’ zeker eer aan. Een fijn stukje om de wandeling mee te beginnen, het wordt dan ook goed gebruikt door de inwoners van Den Haag, hier loop je denk ik zelden alleen.

Langs Huis ten Bosch lopen we naar landgoed Clingendael. Het is de moeite waard je wandeling zo te plannen dat een bezoekje aan de Japanse tuin mogelijk is, dit kan slechts een paar weken per jaar (en deden wij al tijdens de vorige wandeling). De landgoederen hebben alle kenmerken van een door Zocher aangelegde tuin (witte bruggetjes, grote vijvers).

Het stuk door de duinen blijkt gelukkig behoorlijk schaduwrijk te zijn, want de zon doet aardig zijn best en de paden liggen regelmatig vol mul zand. Dat de wandeling aan de korte kant is komt ons eigenlijk prima uit. Zo kunnen we wel genieten van het fraaie duinlandschap en de vele duindoorns vol oranje bessen, maar wordt het geen opgave. Ook mooi om het monument en de grote Bourdonklok van de Waalsdorpervlakte eens in het echt te zien, de Last Post (eigenlijk de taptoe) bedenk je er vanzelf bij. Tenslotte wandelen we langs de villa’s van Wassenaar naar de bushalte, waar een zeer regelmatige bus ons weer naar Den Haag CS brengt.

De NS-wandeling Meijendel is hier te downloaden, bij de NS.
De wandeling is 13 kilometer lang, van Den Haag CS naar bushalte De Kievit in Wassenaar.
Wij vonden het een fijne wandeling en geven een 8/10.

Waardering: 8 uit 10.

Wij hebben genoten van de wandeling, het was weer een afwisselende.

Wellicht ook interessant...

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.