Home Wandelingen10-15 km Groene Wissel Breukelen

Groene Wissel Breukelen

door Jessi

Een regenachtig weekend staat voor de deur, dus wij trekken op de droge vrijdag naar Breukelen voor deze Groene Wissel. Het zonnetje is waterig, maar het is inderdaad droog en de wind valt ook mee vandaag. Vanuit het station lopen we via de brug naar het centrum van Breukelen, waar we aangenaam verrast worden door de sfeer en de historische gebouwen. Erg leuk om de wandeling zo te beginnen, via enkele ophaalbruggetjes en langs prachtige statige gebouwen lopen we het centrum uit. Kasteel Gunterstein is een prachtige buitenplaats en op het landgoed is het prachtig wandelen. De ene (roof)vogel na de andere komen we tegen. Dat we geen andere wandelaars zien helpt hier uiteraard aan mee.

Na het bos volgt een polderlandschap, waar ook weer ontzettend veel vogels te zien zijn. We zien o.a. kuifeenden, veel soorten ganzen met jongen wederom veel grote en kleine roofvogels. Ik neem me voor een vogelcursus te doen. En ook hier: rust, we lopen helemaal alleen.

De afwisseling in deze wandeling is geweldig. Na de polder lopen we langs de Vecht, met zijn vele fraaie gebouwen. Hier is het mooi wonen voor de happy few, wij genieten van het uitzicht en ook hier van de rust. In het weekend en in de zomer zal het hier best druk zijn, maar wij zijn vandaag blijkbaar de enige wandelaars.

Het dorpje Nieuwersluis met zijn mooie gebouwen en fort is een mooi rustpunt, bij het fort is ook koffie to go beschikbaar in coronatijd. Wij stappen dapper door langs de fortgracht met mooi uitzicht op het fort en een paar onverstoorbare bokjes op het pad. Het Amsterdam-Rijnkanaal komt in zicht, we lopen hier korte tijd langs om vervolgens via een fraai paadje langs een oude boerderij richting het bos van Landgoed Over-Holland.

Wanneer we de bebouwing van Breukelen weer zien hebben we al besloten deze wandeling in een ander seizoen nog eens te lopen. Als de coronamaatregelen weer zijn losgelaten lijkt het ons heerlijk om na afloop in het historische centrum op een terrasje neer te ploffen. Deze keer houden we het maar bij een rondje over de markt en dan weer richting het station. We reizen tevreden terug naar huis, wat was dit een fraaie wandeling. Een topper wat ons betreft!

De wandeling is (tegen betaling) te downloaden bij Wandelzoekpagina.

De route is 14 km lang. Wij liepen ruim 15 kilometer, maar zijn op heen en terugweg een stukje extra door het centrum gelopen.

Van ons krijgt deze route een 9/10, een echte aanrader!

Waardering: 9 uit 10.

Wellicht ook interessant...

1 reactie

RiaVanDeHaar 18 april 2021 - 12:06

Hij staat nu ook op ons lijstje. Top!

Reageer

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.