Home Wandelingen10-15 km Cotlandenpad

Cotlandenpad

door Jessi

Het Klompenpad Cotlandenpad vind je in Amerongen, met een bushalte heerlijk dichtbij. Hoewel het voor ons geen onbekende omgeving is, was dit toch wel een van onze favoriete wandelingen van de afgelopen tijd. We gaan op pad in de lente, met de roep van de koekoek nooit ver weg.

Vanaf het uitkijkplatform heb je een prachtig uitzicht over de Amerongse Bovenpolder, voor de vogelliefhebbers ook zeker de moeite waard. Verder wandelend komen we langs de eerste tabaksschuur, die helemaal in de geschiedenis van Amerongen hoort. Dan gaat het richting Kasteel Amerongen, neem er zeker eens een kijkje, de tuinen zijn er ook de moeite waard. Wij kennen het kasteel inmiddels dus lopen we door, om de kasteelmuren heen.

De route loopt door verschillende weilanden, maar gelukkig heeft deze route niet de lange rechte stukken die we in dit soort landschappen vaak tegenkomen. We klimmen over hekjes en wanen ons even in Groot Brittannië, waar we deze ‘stiles’ ook elke wandeling tegenkomen. Via Landgoed Zuylenstein, waar we ontelbaar veel biggetjes in het bos zien (van de bosvarkens), lopen we door een stuk bos waar de valwind in 2021 flink heeft huisgehouden.

De route loopt dan alweer richting Amerongen, door de afwisselende route (en het mooie weer) hebben we niet het gevoel dat we al 12 kilometer in de benen hebben. Als je Amerongen niet kent, neem vooral een kijkje in het mooie dorp. Op Klompenpaden.nl staan veel reacties van wandelaars over hoge brandnetels langs de paden en erg veel blubber op de route. Kies dus een gunstig moment, zou ik zeggen. Wij liepen hem begin mei, volgens mij een vrij ideaal moment (mits het niet al dagen regent).

De route van Klompenpad Cotlandenpad is te vinden op de website van de Klompenpaden.
Hij is 12km lang, maar in te korten tot 8 of 10km.
Onze beoordeling: 8/10.

Waardering: 8 uit 10.

Wellicht ook interessant...

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.