Home Wandelingen10-15 km Trage Tocht Zeist

Trage Tocht Zeist

door Jessi

Het was alweer een tijdje geleden dat we in Zeist hadden gewandeld, dus tijd voor Trage Tocht Zeist, die net weer een andere route neemt dan de routes die we hier eerder liepen. Het is juli en er is ons een droge dag beloofd, met niet al te hoge temperaturen. Toch is het aan het begin van de tocht wat plakkerig, een dreigende bui achtervolgt ons vanaf slot Zeist en haalt gelukkig de warmte wat uit de lucht (zonder ons nat te maken).

Vanaf het station loop je direct het landgoed de Breul op, richting de schaapskooi Heidestein. Van de schapen is vandaag weinig te zien, doorlopen dus maar. Wel zien we een felgroene zandhagedis, wat een bijzonder beestje! Op naar het bos. Het oude Zeisterbos is altijd fijn om in te wandelen, zeker het stuk langs de droge gracht is erg mooi. Ook de waterpartijen zijn prettig voor de afwisseling.

Slot Zeist blijft een indrukwekkend gebouw, dat helaas niet te bezichtigen is. We lopen er in een boog omheen, door de landschapstuin. Het volgende deel van de tocht gaat langs de Blikkenburgervaart, met plassen en veel wilde bloemen. In de verte wandelt een lepelaar. Prachtig en stil hier, zo dicht bij de scholen. De tocht volgt nu een stukje Klompenpad, door het boerenland. Wat een afwisseling! Langzaam komen we weer bij bekend terrein, het station komt in zicht. De wandeling is niet zo lang, maar heeft echt voor ieder wat wils. Aanrader, wat ons betreft. Op mooie weekenddagen zijn sommige stukjes wat druk met hondenbezitters, heel Zeist lijkt op deze route zijn hond uit te laten. Toch waren er nog voldoende rustige stukken hoor, zelfs op een mooie zondagmiddag in juli.

De route is hier en hier te downloaden, 12 kilometer lang en start bij station Driebergen-Zeist (of bij Slot Zeist).
Onze beoordeling: 8/10.

Waardering: 8 uit 10.

Wellicht ook interessant...

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.