Home Wandelingen10-15 km NS-wandeling Gein & Vecht

NS-wandeling Gein & Vecht

door Jessi

Het was alweer even geleden dat we een wandeling van NS liepen, maar deze van Abcoude naar Weesp leek ons beide de moeite waard. De door ons zo gewaardeerde afwisseling in het landschap, met het oude stadje Weesp als toetje. Het weer werkte mee en we gingen op pad.

Het eerste deel van de wandeling loopt langs het riviertje Gein, waar molen Delphine de absolute blikvanger is. Een fijn landschap, met gelukkig niet al teveel fietsers vandaag. We steken het Amsterdam-Rijnkanaal over en vervolgens lopen we een stuk langs de tweede naamgever van deze wandeling: de Vecht. Het is warm en er is weinig schaduw, dus we genieten van elk briesje. Laat ik vooral het pittoreske Nigtevecht niet vergeten te noemen, een prachtig klein plaatsje en ontzettend charmant.

Door de polder vol vlinders en libellen lopen we richting Weesp, waar een verkoelend ijsje op ons wacht. We struinen nog wat door het stadje en keren tevreden huiswaarts. Deze tocht is in het weekend wellicht iets minder geslaagd, het eerste deel langs het Gein zou weleens erg druk kunnen zijn met fietsers. De brouwerij in Weesp is dan wel weer open, elk nadeel heb…

Deze NS-wandeling Gein en Vecht is te vinden op de website van de NS.
Hij is 14km lang, maar in te korten tot 6 of 12km.
Onze beoordeling: 8,5/10.

Waardering: 8.5 uit 10.

Wellicht ook interessant...

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.