Home Wandelingen10-15 km Groene Wissel Rhenen

Groene Wissel Rhenen

door Jessi

Deze Groene Wissel is niet zo lang (12 km), maar door de klimmetjes toch een lekkere doorstapper. Vanaf station Rhenen loopt de route door het sfeervolle centrumpje, met een fraaie molen en veel oude panden. Zodra we het centrum verlaten begint het klimmetje omhoog, nog vrij lang lopen we door Rhenen zelf. Dan verandert het landschap en lopen de door glooiende weilanden, die volgens ons wat Limburgs aandoen.

Bij de Leemkuil zijn ze met grote machines aan het werk, daar lopen we dus maar gauw door. De Stadsbossen Rhenen zijn mooi, zelfs in de winter. Landgoed Remmerstein ligt er ook fraai bij, het is opvallend rustig in de bossen eromheen.

In de routebeschrijving was ons op dit punt een weiland met nieuwsgierige koeien beloofd, helaas zaten de dames binnen. Het door de weerman beloofde zonnetje is ver te zoeken, dus we nemen het ze maar niet kwalijk. Toch een leuk struinpaadje. Door wat akkers en langs een boomkwekerij lopen we richting Achterberg. Daarna volgen opnieuw akkers en een bos dat op sommige plekken wat rommelig oogt. Waarschijnlijk is dat juist een goed teken, de natuur is dol op rommelige bossen.

Dan zijn we ineens alweer in Rhenen terug en de trap naar het perron zien we al snel liggen. Een leuke wandeling, maar zonder echt spectaculaire hoogtepunten. Wel leuk om in Rhenen eens niet de kant van de Grebbeberg op te wandelen.

De wandeling is hier te vinden op Wandelzoekpagina, vanaf 2021 betaal je voor de wandelroutes.

De wandeling is 12 km lang, met wel enkele klimmetjes.

Wij waarderen deze wandeling met een 7/10.

Waardering: 6 uit 10.

Wellicht ook interessant...

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.