Home Wandelingen10-15 km Trage Tocht Hilversum

Trage Tocht Hilversum

door Jessi

De Trage Tocht Hilversum is een rondwandeling van 14 km die je kunt starten (en dus ook weer eindigen) op station Hollandsche Rading. De tocht gaat voor een behoorlijk deel over de Hoorneboegse heide, het is dus zeker aan te raden deze route te lopen als de heide in bloei staat. Over het algemeen is dat zo in de tweede helft van augustus.

Ook als de heide niet bloeit is er genoeg te zien. Zo is het voormalige sanatorium Zonnestraal een bijzonder gebouw om even rond te kijken, het is kandidaat voor de UNESCO lijst. Wij zagen het gebouw voorbij komen in de televisieserie ‘Herbestemming‘ met Piet Hein Eek. De brasserie heeft bovendien een prima broodje hummus op de kaart staan.

Het gedeelte van de route dat niet over de heide gaat zorgt bovendien voor voldoende afwisseling. Heide is mooi, maar 14 kilometer lang zou voor ons teveel van het goede zijn. De route heeft gelukkig nog genoeg moois in petto. Prachtige oude bossen met mooie beukenlanen, een stuk langs een oud kanaaltje langs de weilanden… wij hebben genoten en komen nog eens terug.

De routebeschrijving van Trage Tocht Hilversum is hier te vinden, bij Wandelzoekpagina.

Wij hadden ruim 14 km op de gps na afloop van de wandeling.

Onze beoordeling: 8/10.

Waardering: 8 uit 10.

Wellicht ook interessant...

2 reacties

Astrid Tijhof 23 augustus 2021 - 09:50

Goedendag,
Ik wil de Trage Tocht Hilversum lopen. Wordt deze met bordjes daar aangegeven? Of .. hoe kan ik die volgen? Ik zie hier op de site geen kaart staan. Het liefst loop ik trouwens met bordjes.

Ik hoor het graag.

Reageer
Jessi 23 augustus 2021 - 18:27

Hallo Astrid, het is een tocht van Wandelzoekpagina.nl. Daar is tegen betaling de wandeling te downloaden. Geen bordjes helaas. Wandel ze!

Reageer

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.