Trage Tocht Veenendaal West

Trage Tocht Veenendaal West

We zoeken een wandeling vrij dicht bij huis en komen uit op de Trage Tocht Veenendaal-West. Het is een mistige winterdag, met een waterig zonnetje op de achtergrond. Met de trein zijn wij in enkele minuten op de plaats van bestemming, waar we de tocht beginnen met een onvermijdelijk stuk door Veenendaal. Gelukkig is de natuur al snel daar, eigenlijk verrassend snel.

De bossen van de Amerongse Berg zijn prachtig. ook in de mist. We lopen al snel over een heideveld, al snel gevolgd door nog meer heidepracht. Het zal hier tijdens de bloeiperiode van de heide ook prachtig zijn. Het is even klimmen naar de prachtige oude eik, die in het midden van de ‘manege’ prachtig staat te zijn. Vroeger werd er hier paard gereden door de adel, nu vind je er uitsluitend wandelaars.

We komen langs een aantal grafheuvels, die ons toch een beetje het gevoel geven van een Teletubbielandschap. Ja, cultuurbarbaren zijn we. Na het hoogste punt van de Elsterberg dalen we af over de heide en het laatste stuk gaat door een prachtig oud bos. Het landgoed Prattenburg zelf zien we nauwelijks liggen, maar de prachtige oude boerderij is ook een lust voor het oog. Zo wandelen we langs wat boerenland weer terug naar Veenendaal-West. Een fijne route met meer dan voldoende afwisseling, die in veel seizoenen het wandelen waard is.

De wandeling is hier te vinden, bij Wandelzoekpagina. (Sinds 2021 zijn deze niet meer gratis te downloaden, maar de kleine bijdrage meer dan waard.)

Wij liepen ruim 15 km, precies zoals aangegeven.

Onze beoordeling: 8/10

Waardering: 8 uit 10.

Meer groene routes:

Groene Wissel Wolfheze 1

Groene Wissel Wolfheze 1

Trage Tocht Den Dolder

Trage Tocht Den Dolder

NS-wandeling Gein & Vecht

NS-wandeling Gein & Vecht

Trage Tocht ’t Harde-Elburg

Trage Tocht ’t Harde-Elburg

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.