Home Wandelingentot 10 km Amersfoort – Ontstaan in de middeleeuwen

Amersfoort – Ontstaan in de middeleeuwen

door Jessi

Op een bijzonder grijze en druilerige novemberdag kiezen wij voor een stadswandeling, we zijn blijkbaar toch een beetje mooi-weer-wandelaars. Maar gelukkig is er ook genoeg moois te vinden in een stadse omgeving, met een flinke snuf historie en cultuur. We blijven dicht bij huis en wandelen vandaag 7 kilometer door Amersfoort, met deze wandeling van de ANWB. Amersfoort is prachtig, oud en vol historie, in de routebeschrijving is extra achtergrondinformatie opgenomen. Altijd leuk.

Wij beginnen niet bij het station, maar bij bushalte Centrum. Via de winkelstraat loop je al snel het prachtige Muurhuizen op. Je waant je hier echt in oude tijden en komen daar onder andere het huis van Johan van Oldenbarnevelt tegen. Wij zijn al vaak in Amersfoort geweest, maar telkens ontdekken we weer nieuwe dingen.

Het stuk van de route achter de stadsmuur hadden wij bijvoorbeeld nog nooit gelopen. Ook het hofje Stichting Armen de Poth kenden wij nog niet. Zelfs op deze druilerige dag lag het er prachtig bij.

Je kunt deze route gewoon stevig doorstappen, maar hem ook combineren met de vele musea die je onderweg tegenkomt: het Mondriaanhuis, Flehite of Kunsthal KAde. Ook de winkelstraat is nooit ver weg, de route leidt je er een aantal keer een stukje doorheen. Na de prachtige oude Koppelpoort en het nieuwere Eemplein loop je slingerend weer naar het station terug. Wij niet, wij keerden terug naar de bushalte. Prachtige stadswandeling hoor, ideaal voor een bezoekje aan Amersfoort. Ook als je zoals wij best bekend bent in de stad is hij zeker de moeite waard.

De route van deze wandeling vind je hier, bij de ANWB.

De route is 7 kilometer als je vanaf het station start. Starten vanaf bushalte Centrum kan ook, dan is de route iets korter.

Onze beoordeling: 9/10

Waardering: 9 uit 10.

Wellicht ook interessant...

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.