Home Wandelingen15-20 km Trage Tocht Bussum

Trage Tocht Bussum

door Jessi

Meteen maar de ontknoping: deze wandeling is een echte aanrader. Zo mooi en afwisselend zie je ze niet vaak, met heide, weides, bos, landgoederen en nog veel ander moois. Wij liepen hem in de herfst, wat een kleurenpracht langs de hele route. Tijdens de bloeiperiode van de heide is hij ongetwijfeld ook de moeite waard.

Al vrij snel na de start was het even zoeken naar de juiste weg, de routebeschrijving zou ons vandaag nog vaker bezig houden. Soms is is het even opletten geblazen, maar soms leek er ook iets niet helemaal te kloppen. Maar geen gemor, de juiste weg was gevonden en al snel liepen we Bussum alweer uit richting de natuur. De Bussumerheide is echt groot, prachtig uitgestrekt. Wij hadden het geluk de schaapskudde tegen te komen vandaag.

Na de heide lopen we via de Natuurbrug (die wild helpt oversteken over het spoor) richting Zanderij Crailo, nu een fraai natuurgebied. Wij kiezen uiteraard voor het vlonderpaadje, met prachtig uitzicht over het water.

We lopen het Spanderswoud in, waar de herfstkleuren al zijn losgebarsten. Ook komen we een monumentale boerderij tegen, met in de omgeving prachtige oude bomen en weides met nieuwsgierige paarden.

Voor en na het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten genieten we van landgoed Boekesteyn en Schaep en Burgh, met prachtige plassen en fraaie landschapstuinen. Op sommige plekken een beetje druk, maar nergens storend. En logisch dat het tijdens de gedeeltelijke lockdown een fijne plek is om even uit te waaien.

Plots stond ik bijna bovenop een jonge ringslang, gelukkig zag Bjorn hem nog net op tijd. Hij verdween vlug tussen de bladeren, maar ik kon hem nog net op de foto zetten.

We gaan weer richting het station van Bussum-Zuid, na opnieuw goed opletten waar de route ons heen wil sturen komen we langs enkele kazematten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en tenslotte bij de heide van Fransche Kamp met de watertoren van Bussum. Het station komt in zicht, waar een koffie ’to go’ een aangename afsluiter is terwijl we op de trein wachten. Wat was dit een fijne tocht!

De route van de Trage Tocht Bussum is te vinden op de website van Wandelzoekpagina.nl.

Wij hadden bijna 17 km op de gps na de wandeling, we zijn een paar keer een klein stukje omgelopen.

Onze beoordeling: 9/10

Waardering: 9 uit 10.

Wellicht ook interessant...

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.